tiistai 31. tammikuuta 2012

Svetaritakki kevääksi

Halusin tehdä minimiehelle svetaritakin jo ennen joulua saapuneista Muru-neuloksista. Ohjeeksi valikoitui Ottobren 4/2011 Mighty Monkey, ilman apina-applikaatiota. Kaava on suhteellisen simppeli, koska takkia ei vuoriteta tms.

Itse kuitenkin kasvatin takin vaikeusastetta sössimällä oikein urakalla vetoketjun kanssa. Purkasin ja ompelin vetoketjun uudelleen valehtelematta neljä kertaa, ennenkuin sain vetoketjun molemmat päät samalle tasalle.  Mitä tästä opimme: leikkaa kankaat huolellisesti oikean kokoisiksi, osta oikean pituinen vetoketju ja neulaa vetskari huolella kiinni ennen ompelua. Silitettävästä tukikankaasta oli myös apua. Lopussa kiitos seisoo eli veren, hien ja kyyneleiden jälkeen minimiehellä on kevääksi komia takki;)Lopuksi vielä kuva takista ukkelin päällä. Pää pyörii niin vauhdilla, että naamari jäi sopivasti sumeaksi:)


Vielä on vähän kasvunvaraa, jota voi keväällä käyttää. Resori on ostettu Kangastukusta ja itse neulos tilattu siis Rosa Matildalta.

5 kommenttia:

 1. Kiitos! Mielestäni takki onnistui kyllä mukavasti, ehkä seuraavalla kerralla vältytään hikipisaroiltakin;)

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja sulla täällä :) Ja aika samassa tilanteessa ollaan tai itse asustelen myös Hyvinkäällä ja olen pienen 05/11 tytön äippä. Koitin täältä kurkkia, jos olisi ollut joku yhteystieto tai jos olisit ollut tuolla naamakirjan ompeluelämää ryhmässä. Nimittäin olen hiukan koittanut bongailla muita Hyvinkääläisiä, jos vaikka joskus tekisi jotain kimppatilauksia, niin olis näppärää. Mutta jos kiinnostaa tuo tilaaminen tai muuten ajatusten vaihto niin mut löytää esim. tuolta ompeluelämää ryhmästä tai omasta blogista.

  VastaaPoista
 3. tätä hupparia äiti kanssa ihaili kovasti. saako samalla kaavalla tehtyä collegen ilman vetoketjua, olis helppoa?
  t. Selma (ja sen äiti)

  VastaaPoista
 4. Sais varmaan tehtyä samalla kaavalla ilman vetskariakin. Pääntietä pitäs sit varmaan vaan suurentaa ettei mee liian tiukaksi tai sit laittaa napit olalle. Tää vetoketjullinenkaan ei kyllä oo vaikea kun vaan on ite tarkkana:) Katoppas tuolta mun joulukuun postauksista kohta jossa esittelen joulupukin etukäteen tuomia kankaita. Siellä ois toi petroolinvärinen jossa on valkoisia kisuja sekä oranssi, jossa on mustia ja valkoisia kisun päitä vielä käyttämättä. Tehtäiskös Selmalle jommasta kummasta kevätrotsi;)?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommenttisi:)!