sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pienen pojan pyjamat

Sain valmiiksi kaksi "sarjana" ommeltua pyjamaa:) On mukava ommella useampia vaatteita kerralla kun  voi ajaa hurruutella samoilla langoilla. Neulaa tietysti joutuu vaihtamaan kaksoisneulan ja tavallisen välillä mutta sekin on pieni vaiva kun vaatteita on enemmän kuin yksi. Molemmat on ommeltu samalla kaavalla (muokattu Ottobre raitapaita ja pitkikset, 1/2007).


Ensimmäisen pyjaman päärynätrikoo on ostettu aikanaan Iikku-Kiikusta, vaaleanvihreä ruututrikoo Eurokankaan alelaarista. Koska menin sössimään kankaiden leikkuussa, ei päärynätrikoo riittänyt kokonaiseen pyjamaan;) Tästä syystä käytin kahta eri trikoota.  Pääntien muokkasin nepparipääntieksi, jotta päälle pukeminen helpottuu. Alla tarkempi kuva yläosasta.


Toinen pyjama on pöllökuvioista trikoota, resorit valkoista elastaanitrikoota. Pääntie samanlainen kuin päärynäpyjamassa.


Pöllötrikoo niinikään Iikku-Kiikusta, elastaanitrikoo Sampsukalta.

Vaikka tykkäänkin enemmän ommella interlock-trikoota, onnistui pyjamat ohuemmastakin trikoosta (single jersey) ihan hyvin. Haasteita toi tämän trikoon rullautuminen reunoistaan, sitä kun interlock-trikoo ei tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommenttisi:)!