tiistai 22. toukokuuta 2012

Kesäiset t-paidat ja vähän syksyisempi body:)

Päiväunien aikana on taas tullut sisällä surruteltua vaikka ulkonakin olisi huippukeli! Noh, nää vaan "piti" nyt saada valmiiksi. Keittiön pöytä täytyy saada tyhjäksi koneista ja kankaista että voi valmistella minimiehen viikonloppuisia 1v-synttärijuhlia:) Haaveilen omasta työhuoneesta mutta toistaiseksi tehdas toimii keittiössä!


Body on minimiehelle, t-paidat ystävän pojalle. Bodyn kangas ostettu Kestovaippakaupasta (sinne on muuten tulossa aikas ihanaisia trikookankaita pian, näinköhän sitä malttaa olla hamstraamatta;)) ja t-paitojen kankaat ovat Michas Stoffecken: omppukangas tilattu Fabriinan kautta ja punainen kala-kangas suoraan Saksasta.

T-paidan kaava on Ottobren lehdestä 3/2011. Malli oli mielestäni aika lyhyt ja helmaan saikin lisätä suosiolla pari senttiä pituutta. Bodyn kaavaa olen käyttänyt aiemminkin, löytyy Ottobren lehdestä 1/2006. Hyvä peruskaava.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Metsän poika tahdon olla!

Minimiehelle surautettiin vielä kevät-/syksytakki Finlaysonin Tapio-puuvillasta. Kangas on lakanapaksuutta, joten kaipasi itselleen vuorin pehmoisesta mikrofleecestä. Ompelu meni ihan mallikkaasti lukuunottamatta fleecen venymistä. Sen elastisuus aiheutti kyllä pientä päänvaivaa;)


Takki näyttää vähän lyhyeltä kun helmassa ei ole resoria... Sopivan kokoinen kuitenkin on ja vielä vähän kasvunvaraakin. Eihän nyt liikaa kasvunvaraa voi laittaa - muuten ei saisi ommella uusia takkeja!! Tikkauksen kaksoisneulalla helmaan olisi voinut kyllä laittaa, nyt jälkeenpäin kun ajattelee. Tein takin samalla kaavalla kuin olen tehtaillut huppareita. Jätin vaan helman suoraksi ja hupusta tein hiippa-mallisen. Tykkään!

Mulla on suunnitelmissa takille kaveriksi ruskeat collegehousut - Ottobren 1/2012 numerossa oli kivat "cargo"-malliset kapeammat collarit. Kaavat on jo piirretty, kun vaan ehtis vielä kankaat leikata niin sais laittaa taas saumurin laulamaan;)

Trikootunika/-mekko itselle

Reilu vuosi sitten Metsolan alennusmyynnistä ostamani trikoo pääsi vihdoin käyttöön. Puuhasin siitä itselleni trikootunikan. Mielestäni itselle on vaikea ommella. Kaavat ei juurikaan käy yksi yhteen kropan kanssa ja kyllä sitä tulee oltua kriittinen sen suhteen istuuko vaate vai ei. Tämä tunika voisi olla vähän tyköistuvampi mutta ensimmäiseksi mekkotekeleeksi kelvannee tällaisenaan.


Sopivaa kaavaa en löytänyt, joten piirsin kaavat trikoopaidan mukaan. Tykkäänkin kaula-aukosta ja hihoista - ne on istuvat. Samalla kaavalla voisi kesäksi väkertää vielä vaikka jonkin hihattoman trikoomekon. Pikkuisen pidempänä.

Väritykseltään tämä tunika on siis ruskea-valkoinen, kanttaukset tehty ihan rehellisellä kotimaisella ruskealla resorilla;)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kisuhuppari

Pikku-ukkelin kamulle ommeltiin tänään kisuhuppari:) Olin ihan yllättynyt että sain tällasen ihan yhden päivän aikana tehtyä. Ei siis suurempia ongelmia matkan varrella. Toivottavasti on pikkumimmille mieluinen!


Valokuva ei kyllä ihan tee oikeutta hupparille - punainen vuori näyttää hupussa ihan ammotavalta suulta. Oikeesti tästä tuli kyllä ihan kiva;) Huppari on kokonaan vuoritettu, jotta sitä voi käyttää takkina viileinä kevät- ja syysiltona. Ihan sisäkäyttöön on kyllä turhan tuhti. 


Turkoosi Kittykitty-neulos on ostettu jo aikaa sitten Rosa Matildalta. Resorit Kangastukusta ja vuorikangas omista kätköistä. Kaavana olen käyttänyt Ottobren 1/2011 Baquette Magique-kaavaa.

torstai 10. toukokuuta 2012

Bodya pukkaa!

Nyt on leikeltynä iso kasa bodyja - on lyhyttä ja on pitkää hihaa. Kevääksi-kesäksi-syksyksi;) Tässä ensimmäisenä valmistunut tuotos.


Trikoo on musta-harmaaraidallista, suht ohutta neulosta. Neulos löytyi Kangastukun palalaarista penkomalla. Resorit mustana. Tein bodyn Ottobren nappilistabodyn ohjeella, joka löytyy lehdestä 1/2012. Neppareina Prymin kansinepparit. Ihan asiallisen näköinen pukine pikku-ukolle, eikös!

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Keltaisille potkareille kaveri!

Kaivoin potkarikaavan lisäksi vuoden takaa esiin kietaisubodyn kaavan - sekin ihanan pikkuisessa 62cm:n koossa:)! Tämä kaava muistaakseni samaisesta Suuri Käsityö-lehdestä kuin potkuhousujenkin kaava.



Voi minua kun puolitoista vuotta sitten aloittelevana ompelijana otin ensimmäiseksi työkseni tällaisen kietaisubodyn... Silloin taisin tuhertaa yhtä bodya viikon enkä kehdannut kertaakaan tekelettä pojan päälle pukea;) Vaikken vieläkään mikään mestari ole meni aikaa enää yksien päiväunien verran ja työn jälkikin on tyydyttävä!!

Kaunis trikoo on ostettu Ikasyriltä. Alla vielä kuva yhdessä aiempien potkareiden kanssa.


tiistai 8. toukokuuta 2012

Jotain ihan pikkuruista...

Lähipiirissä tulee vierailemaan haikara tänä vuonna useampaan otteeseen ja siitä intoutuneena kaivoin vanhat potkuhousujen kaavat esiin ja hurruuttelin parit potkarit!



Vihreät potkarit on ohuempaa trikoota Kestovaippakaupasta ja raidalliset ihanaa Metsolan joustofroteeta. Kaava on Suuri Käsityö-lehden, jostain kaukaa 90-luvulta;) Molemmat on suurinpiirtein kokoa 60cm.

Etten olis päässyt liian helpolla, ompelin haarakiilan molempiin pariin otteeseen kun se vaan aina meni jotenkin pieleen. Tähän tarvisin kyllä jotan vinkkejä ja niksejä, jottei aina tarttis korjailla. Anyone? Samoin unohdin laittaa oman käsityömerkin tuonne sivusaumaan. Olihan se merkki sinne saatava kun kerran on hommattu joten ei muuta kuin ratkomaan reikä saumaan ja uutta ommelta päälle!

Hyvät ja siistit tuli mun mielestä molemmista, vaikka resori onkin vähän lörppöä. Ensimmäisessä pesussa asettuu sitten sekin. Ai että kun pieni on sitten söpöä:)!!